Hør Jerry Ritz fortælle om Led Zeppelins debut i Gladsaxe Teen Club i samtale med P4s Studie 4 vært Kurt Baagø


DR P4 tema om Led Zeppelin

 

Jerry Ritz - har været med hele vejen...

Fra Led Zeppelin's verdensdebut som "The New Yardbirds" i Gladsaxe Teen Club den 7. september 1968 til Led Zeppelins Reunion koncert i London den 10. december 2007

Da 20.000 mennesker samledes i O2 Arena i London den 10. december 2007 for at overvære den første rigtige Led Zeppelin koncert siden 1980, er det et kvalificeret gæt, at kun 5 af disse 20.000 også var til stede ved Led Zeppelin's debut optræden den 7. september 1968 i Gladsaxe Teen Club. Jimmy Page, John Paul Jones og Robert Plant var der naturligvis. Og så var der to mere: Annie og Jerry Ritz.

I 1968 var Jerry Ritz ansat i Bendix Music og var bl.a. tourmanager på Led Zeppelin's (The New Yardbirds) første Skandinaviens turné i september 1968. Han har fulgt gruppen lige siden.

Fra 1966 var Jerry Ritz ansat i bookingbureauet Bendix Music (senere ICO) og havde ansvaret for mange af de turnerende internationale grupper, der optrådte ved Gladsaxe Teen Club's arrangementer. Han kendte Egegård Skole og de mange frivillige medarbejdere bag scenen, som han hyppigt gæstede med de kendte bands - navne som bl.a. The Move, John Mayall, Deep Purple og Ten Years After. I Gladsaxe Teen Club mødte Jerry også den unge teen club medarbejder Annie, og sød musik opstod. De har holdt sammen lige siden og blev gift i 1972.

Da "The New Yardbirds" i september 1968 tog ud på den 10 dages Skandinaviens turné, som var gruppens første, var det med Jerry Ritz som tourmanager og altså med første stop i Gladsaxe Teen Club den 7. september 1968.

Den 5. december 2007 medvirkede Jerry Ritz i DRs program Studie 4, hvor Jerry i samtale med Kurt Baagø fortalte om sine oplevelser med Led Zeppelin.

Hør hele interviewet her.

Når Annie og Jerry er tilbage fra London glæder vi os til at give en øjenvidneberetning fra Led Zeppelin's første rigtige koncert i 27 år.

Men allerede tirsdag den 11. december 2007 ringede Kurt Baagø til Jerry på hans hotel i London for at få en førstehåndsberetning fra den store koncert. Hør interviewet på DRs Led Zeppelin temaside her.